טרמדול – מידע על תופעות לוואי והתמכרות

טרמדול היא תרופה אופיואידית המשמשת לשיכוך כאב בינוני עד קשה. התרופה פותחה על ידי החברה הגרמנית Grünenthal GmbH בשנות השבעים של המאה ה-20. תרופה זו אינה נרקוטית כמו משככי כאבים אחרים  אך היא עדיין ממכרת במידה והיא נצרכת לאורך זמן. בעבר, בגלל חוסר מידע, אנשים האמינו שהתרופה אינה ממכרת, ובשנות ה-90 אפילו היא נחשבה למשכך כאבים "לא ממכר", יעיל, וללא תופעות לוואי שכיחות.

טרמדול: תרופה ממכרת העלולה לפתח תסמיני גמילה

חשוב להבין, כי למרות שהוא מוגדר כתרופה, טרמדול הוא חומר שניתן להתמכר אליו מבחינה פיזית ופסיכולוגית. התלות הפיזית נגרמת עקב התרגלות המוח לנוכחות שלו, וההשפעת החומר והתלות הנפשית עשויה לנבוע מהתחושות אותן חומר זה מספק למשתמש, בעיקר אם הוא נצרך במינונים גבוהים. תחושות אלו כוללות אופוריה, חוסר דאגות והרגשה טובה.

מרגע שמפתחים תלות בחומר זה, כל ניסיון להפסיק את נטילתו בצורה מיידית יביא להתפתחות תסמיני גמילה מטרמדול, העלולים להיות קשים מאוד. הדבר נכון גם לגבי תכשירים לשחרור מושהה של טרמדול, שבמקרה זה, הפסקת הנטילה תביא להתבטאות תסמינים לאחר מספר שעות.

שמות מסחריים של טרמדול

תרופת טרמדול מגיעה בשני שמות מסחריים:

טרמדקס

נמכרת במספר צורות:

  • טרמדקס OD: טבליות בשחרור מושהה. משווקת בחוזקי 100 מיליגרם, 200 מיליגרם ו-300 מיליגרם.
    להן פעילות ממושכת (24 שעות). לטבליות אלו יש פעילות ממושכת (24 שעות).
  • טרמדקס פלשטבס 50 מיליגרם: טבליות מסיסות בפה כאשר נדרשת הקלה מהירה לכאב.
  • טרמדקס 100 מיליגרם: טבליות רגילות (בשחרור רגיל) המשמשות להקלה מהירה על כאבים.
  • טרמדקס טיפות לבליעה: נצרך כמענה מהיר לטיפול כאב או כאשר קיים קושי בבליעה.

טרמל

משוּוקת בשני סוגי תכשירים:

גמילה מהירה ובטוחה מחומרים אופיאטים היא אפשרית באמצעות רפואה מתקדמת
קבעו פגישת ייעוץ ללא עלות
  • טרמל ריטרד 100 מיליגרם: טבליות בשחרור מושהה הניטלות פעמיים ביום ופעילותן ממושכת (12 שעות).
  • טרמל 50 מיליגרם: כמוסות בשחרור רגיל המשמשות להקלה מהירה על כאבים.

שתי התרופות, טרמדקס וגם טרמל, מכילות את אותו חומר פעיל. יחד עם זאת, הן אינן מתאימות לשימוש ילדים מתחת לגיל 14, נשים בהריון או נשים מניקות או למי שפיתח תופעות אלרגיות חמורות בנטילת אופיואידים.

טרמדקס וטרמל בשחרור רגיל: מתי משתמשים?

טרמדקס או טרמל בשחרור רגיל צריכים להילקח כל 4 עד 6 שעות, בהתאם לצורך, כאשר המינון המקסימלי הינו 400 מ"ג ליום. מטרת השחרור הרגיל היא לטפל בכאבים מתפרצים חזקים, וזה נעשה ע"י ריכוז גבוה של החומר המתפתח במהירות בדם המשפיע תוך פרק זמן קצר מאוד מנטילת התרופה. למעשה, כדור טרמדקס בשחרור רגיל אמור להתחיל להשפיע על עוצמת הכאב לאחר כשעה בערך. צורות המינון הנוספות הפועלות מהר, פלשטבס וטיפות, מסוגלות לפעול אפילו מהר יותר.

טרמל וטרמדקס בשחרור מושהה

תרופות נגד כאבים בשחרור מושהה נועדו לשימוש כאשר מורגשים כאבים לאורך שעות רבות במהלך היום והלילה, והמטופל מעוניין שלא לחוש את הכאבים הללו לאורך זמן. מלבד טרמדול, ישנן תרופות נגד כאב מוכרות נוספות אותן ניתן למצוא בשחרור מושהה, כדוגמת אוקסיקונטין. את הטבליות לשחרור מושהה ניתן לקחת עד פעמיים ביום, והן משפיעות למשך 12 שעות.

טרמדול בשחרור רגיל או מושהה: מה עדיף?

החומר הפעיל הנמצא בתוך התכשירים של שחרור רגיל, שחרור מהיר או שחרור מושהה הינו זהה – טרמדול. צורת המתן היא המשנה את המהירות בה החומר הפעיל מגיע למקסימום הריכוז בדם, משך ההשפעה וצורת ההשפעה. לכן, התשובה לשאלה מה עדיף צריכה להתקבל לפי סוג ועוצמת הכאב של המטופל. כמו כן, חשוב להיות מודעים לכך, כיוון שישנה טענה הקובעת כי השחרור המהיר גורם לתנודתיות רבה יותר של ריכוזי התרופה בדם, וזה ככל הנראה קשור לעובדה שבמקרי נטילה עלולים להתרחש מצבי סבילות והתמכרות לתרופה. יחד עם זאת, למרות שתכשירי שחרור מושהה פועלים באיטיות והדרגתיות רבה יותר, עדיין ניתן להגיע למינון יתר כאשר נוטלים יותר כדורים מהמותר, כיוון שיש בהם פוטנציאל התמכרות.

זלדיאר

תרופה המיועדת לטיפול בכאבים. התרופה מכילה פרצטמול וגם טרמדול.

לתרופה שני מנגנונים שונים. ראשית, מדובר על אגוניסט חלש הנקשר לקולטן μ-אופיואיד. שנית, אגוניסט זה נחשב למעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראפינפרין. התרופה משווקת כתערובת של סטריאואיזומרים R ו-S כאחד.

התרופה מגיעה בצורות רבות, בהן קפסולות, גלולות (לשחרור קבוע, מורחב, לעיסות, מתן מתחת ללשון או ספיגה בלחיים), פתילה, אמפולות של תמיסה סטרילית למתן בזריקה (לשריר, לווריד או באופן תת-עורי), נוזל ואבקה.

תרופה זו פועלת קצת אחרת מתרופות אופיואידיות אחרות. בנוסף להפחתת הכאב, טרמדול מעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראפינפרין, ודבר זה עלול לגרום לשינויים מורכבים יותר במצב הרוח בהשוואה למשככי כאבים אופיואידים טיפוסיים.

אילו מינונים יש לתרופה זלדיאר?

על פניו זלדיאר נחשבת לתרופה בעלת סיכון התמכרות נמוך יחסית, בשל העובדה שמנת התרופה המצויה בכדור יחיד אינה גבוה. בכל כדור יש כ-37.5 מ"ג טרמדול ו-325 מ"ג פרצטמול. על מנת למנוע תופעות לוואי, התמכרות ופגיעה בכבד, המינון ההתחלתי כולל נטילת כדור אחד עד שני כדורים במנה אחת ובמרווח של לא פחות מ-6 שעות בין נטילה לנטילה. בכל מקרה, חל איסור לעבור את הכמות המקסימלית של 8 כדורי זלדיאר ליום. חשוב גם לדעת כי התרופה עוברת מטאבוליזם על ידי קבוצת אנזימים הקרויים CYP2D6  והופכת להיות פעילה יותר על ידם. כך שבמידה ואצל אדם מסויים קבוצת אנזימים זו פועלת ביעילות רבה יותר (נטייה גנטית), הרי שגם מינונים רגילים יכולים להפוך למינוני יתר.

זלדיאר תרופה – מדוע אסור ליטול יותר מידי?

זלדיאר תרופה בטוחה יחסית, כזאת שאינה אמורה להשפיע במינונים המקובלים על תפקוד הלב ומערכת העיכול ולגרום לבעיות מיוחדות. יחד עם זאת, כמו כל תרופה שנרשמת בשביל לטפל בכאבים, גם במקרה של זלדיאר ניתן להגיע למצב של מינון יתר עקב שימוש מופרז. ככל הנראה העובדה שמטופלים נוטלים לעיתים 8 כדורים ביום נותנת את התחושה שאפשר גם לקחת יותר מזה, מה שמביא להקלה על תחושות הכאב אך תוך הגדלה משמעותית בהתפתחות תופעות לוואי. הבעייתיות בתרופה זו היא שלא מדובר כאן רק בתופעות הלוואי ומינון יתר של טרמדול, אלא גם בפרצטמול, שבמינון גבוה מרעיל את הכבד ועשוי לגרום לנזק בלתי הפיך. לכן, חשוב מאוד להיזהר ולקחת זלדיאר רק בפיקוח ובהתאם להוראות הרופא.

טרמדול ללא מרשם: אסור בשום אופן

כאשר שווקה לראשונה התרופה המכילה את החומר הפעיל, היה נדמה כי סוף כל סוף נמצא החומר המשפיע בצורה הטובה ביותר על כאבים, וכל זאת בתור אופיואיד שאינו ממכר. מסיבה זו, הכוונה הייתה לאפשר שימוש בתרופת טרמדול ללא מרשם רופא,  בדיוק כפי שמשתמשים כיום בתרופות נגד כאבים שכיחות אחרות על בסיס פרצטמול, דוגמת איבופרופן ועוד. יחד עם זאת, ככל שנאספו הנתונים, כך הראתה הסטטיסטיקה כי מטופלים רבים החלו להגיע למרכזי גמילה מסמים, וזאת בשל ניסיונות להפסיק את השימוש בתרופה ואת הופעת תסמיני גמילה.

על כל זאת ועוד, תופעות הלוואי אף הן הדליקו נורה אדומה בקרב רשויות הבריאות, אשר החליטו בסוף פה אחד, כי תרופה זו תהיה במרשם רופא בלבד. יחד עם זאת, בשנים האחרונות ניתן למצוא יותר ויותר מטופלים הסובלים מתסמיני מינון יתר ותסמיני גמילה עקב שימוש בתכשירים שונים המכילים את החומר, וכל זאת ללא מרשם רופא. כיצד? ובכן, חלק מהמקרים כוללים שימוש בחומר שהוא מעין סם טרמדול, המגיע באבקה ומיועד לשאיפה או עישון, ובמקרים האחרים מדובר בתרופות שנרכשו דרך ספקים שונים באינטרנט או ברשתות החברתיות מבלי לדעת שהן מכילות חומרים אופיואידיים שונים.

טרמדול יכול להיות ממכר

למרות עוצמתו הנמוכה יחסית, בדומה לתרופות אופיואידיות אחרות, גם התרופה נושאת סכנות מפני שהוא נקשר לקולטני האופיואידים של המוח ומדכא את מערכת העצבים המרכזית. במקרים של מנת יתר, עלול להיגרם דיכאון נשימתי ומוות. בדומה לשימוש בקנאביס רפואי, לעתים קרובות רושמים תרופה זו כיוון שהיא נחשבת פחות ממכר מאשר משככים אחרים.

טרמדול תופעות לוואי: מה עלול לקרות?

במקרי נטילת טרמדול תופעות לוואי העלולות להתרחש במסגרת הגמילה מתוארות כדומות לשפעת, אך הן יכולות להיות חמורות הרבה יותר. תופעות לוואי שכיחות הן בחילות, הקאות, הזעה, גירוד ועצירות. כמו כן, התרופה עשויה לגרום לנמנום, אך במידה פחותה ביחס לאופיואידים שאינם סינתטיים. שימוש בתרופה עלול לגרום לתופעות לוואי נוספות כדוגמת בלבול, אובדן תיאבון, התקפי חרדה וחום.

השפעה בריאותיות נוספת נקראת תסמונת סרוטונין (Serotonin Syndrome). תסמונת זו נגרמת כאשר נוצרת כמות יתר של סרוטונין במוח (כימיקל המשפיע על מצב הרוח, הקוגניציה, ההנאה, התגמול ועוד רבים). דבר זה יכול לגרום לרעד או חום, תסיסה, רגישות לרעשים חזקים או אורות בהירים, בלבול וכאבי שרירים.

התמכרות או שימוש לרעה באופיואידים עלולים לגרום לתוצאות קשות לא רק על מכורים לסמים, אלא גם על חברים, בני משפחה ועמיתים לעבודה. קשה להתגבר על כך גם באמצעות תוכניות גמילה מסמים.

טרמדול הוא סם שהוא למעשה גם תרופה 

בדיוק כמו תרופות אחרות המכילות חומרים כימיים כדוגמת אקטיק שהוא על בסיס פנטניל, כך גם טרמדקס. במקרה זה, נשאלת השאלה מתי ניתן להגדיר את החומר כסם ומתי כתרופה? ובכן, ניתן לומר כי ככל שמדובר בשימוש זמני וחולף שמטרתו טיפול בבעיה מסוימת כדוגמת כאבים חזקים, הרי שהמונח טרמדול תרופה הינו מתאים יותר. כאשר מדובר על שימוש ממושך החורג מהמינון המקובל, סם הטרמדול עלול לגרום ללא מעט בעיות. 

דוגמה טובה הממחישה זאת היא טיפולי גמילה מטרמדול. כך למשל, למרות שמדובר על תרופה אופיאטית שאינה ממכרת בקלות, והיא מסייעת לצוות הרפואי פעמים רבות לבצע תהליך גמילה באמצעות כך שהיא מסייעת במקרים של כאבים עזים. יחד עם זאת, כיוון שתהליך הגמילה עלול להיות ממושך, לעיתים רבות מוצאים עצמם המטופלים הנמצאים בתהליך גמילה מהרואין מתמכרים לתרופות אחרות כדוגמת תרופה זו. 

כיצד מזהים התמכרות לתרופת טרמדול?

למרות שבתחילה הייתה כוונה למכור טרמדול ללא מרשם רופא כיוון שהסברה הייתה כי חומר זה אינו ממכר, המציאות הראתה כי קיים פוטנציאל התמכרות לתרופה זו. הסיבה לכך היא, כי 

תרופה זו הינה ממשפחת האופיואידים, אך בשונה מתרופות אחרות במשפחה זו, היא נקשרת פחות לרצפטורים במוח, ולכן ההתמכרות הינה הדרגתית. אדם הסובל מכאבים אשר מופחתים באמצעות שימוש בתרופה זו, נחשב לבעל סיכוי גבוה להתמכרות אליה.

תסמיני ההתמכרות לתרופת טרמדקס כוללים כמיהה לנטילת המנה הבאה, זמן רב המושקע במחשבות ובהתעסקות בתרופה, בנטילתה ובהשגתה וכמו כן, התפתחות סבילות פיזית לתרופה, המחייבת נטילת כמויות גדולות יותר על מנת להשיג את אותה ההשפעה. נוסף על כך, יש לקחת בחשבון כי במקרה של נטילת טרמדול תופעות לוואי גם כן יכולות להופיע, אך בעוד משתמשים רגילים יפסיקו את השימוש בתרופה ויבקשו מוצא אחר, משתמשים מכורים ימשיכו ליטול אותה ואף יבקשו מינונים גבוהים יותר. 

תסמיני הגמילה של טרמדקס

אדם המכור לתרופה זו ינסה בכל הזדמנות ליטול תרופת טרמדול, ובמידה ואין בנמצא, ינסה להשיג כל תרופה אחרת היכולה לגרום לאותו אפקט. מכורים לתרופות אופיאטיות נהנים מתחושת היעדר כאב ומתחושת רוגע עקב דיכוי מערכת העצבים. כאשר גומלים מטופל מתרופת טרמדקס, יש לעשות זאת באופן הדרגתי, תוך הפחתה במינון עד להפסקת התלות בחומר זה.

הבעייתיות בתהליך גמילה מטרמדקס היא התלות הפסיכולוגית שנוצרת בתרופה, העשויה לגרום להתארכות זמן ההתנקות מהחומר. במידה ומפסיקים נטילת טרמדקס באופן שאינו הדרגתי, מתפתחים תסמיני גמילה מטרמדקס, הכוללים תופעות דמויות שפעת (חום גבוה, הזעה), וכמו כן גם הזיות, דיכאון, קשיי שינה ועיקצוצים על פני העור.

מנת יתר של טרמדול

תסמיני מנת יתר של טרמדול כוללים האטה או הפסקת נשימה, האטה או הפסקת פעימות הלב, הזעה, חולשה, אובדן הכרה, תרדמת ואף מוות.

אם אתם רואים אדם המציג סימני מנת יתר של אופיואידים, התקשרו למגן דוד אדום ובקשו סיוע. תרופות מרשם מסוג זה מגיעות עם סיכון גבוה לתלות בחומר זה. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל ולקרוא את ההנחיות הרשומות בעלון לצרכן. בנוסף, חשוב להיזהר בזמן הריון ולידה.

חשוב לציין, כי לעיתים גם מינון רגיל עלול להיחשב כמינון יתר, וזה קורה במצב בו נוטלים את התרופה שלא בצורה הנכונה כדוגמת ריסוק הטבלייה ושאיפתה, עישון החומר או הזרקתו.

טיפול ANR משלב רפואה מתקדמת, מחקר וישה חדשנית כלפי תהליך הגמילה ובכך מצליחה להקנות טיפול קצר ויעיל להסרת תלות מוחלטת מסמים אופיאטים ומשככי כאבים.

גמילה מטרמדול: הגישה המסורתית

טיפול גמילה מסמים בשיטה המסורתית מתבצע באמצעות הפחתת מינון הדרגתית לאורך זמן, עד שהגוף מתנקה לחלוטין מנוכחות והשפעת הסם. כל מטופל מגיב אחרת לשינוי המינון, ולכן מדובר בתהליך ארוך טווח שיכול להתפרש על פני חודשים ארוכים, הכוללים גם טיפולים נפשיים, קבוצות תמיכה ומפגשים משפחתיים, וזאת מבלי שיהיה צורך אמיתי לכך, כיוון שלמרבית החולים, רוב התסמינים הנפשיים הם תופעות משניות להתמכרות ותו לא. הכמיהה יכולה להימשך תקופות ארוכות עוד יותר, גם לאחר גמילה מוצלחת. למעשה, שיטת גמילה מטרמדול, הנחשבת לשיטה המסורתית, מזכירה מאוד את מה שמתרחש בתהליכי גמילה מעישון או הימנעות ממתוקים, ושיטות אלו אינן יעילות לאורך זמן.

בהתחלה, מצליחים להימנע מהגורם הממכר ועושים זאת היטב למשך מספר ימים, ולעיתים אף שבועות. בהמשך, כאשר מתקשים להימנע מהגורם הממכר, צורכים אותו בכמויות גדולות הרבה יותר, מה שקרוי Relapse מפצה. בקרב צרכני סיגריות, העישון הופך להיות הרבה יותר מפצה ואינטנסיבי. לעומת זאת, בקרב מי שמנסה להתנזר ממתוקים, מורגשת בסוף עלייה מהירה מאוד במשקל, וכמו כן צריכת מתוקים בכמויות גדולות יותר מבעבר.

אותו הדבר רלוונטי גם לגבי חומרים ממכרים אחרים, כך שנפוץ ביותר לראות מטופלים הנמצאים בתהליכי גמילה, שמגיעים בסוף לצריכת מנת יתר ברגע שהם מצליחים לשים את ידיהם על התרופה.

גמילה מטרמדול בשיטת ANR

גמילה בשיטת ANR נחשבת למוצלחת ביותר בכל הנוגע לטיפול בהתמכרויות הקשות לחומרים אופיאטים ומניעת תופעות Relapse ומנות יתר קשות. כיצד מבוצעת גמילה בשיטה הזאת? ובכן, השיטה מתייחסת להתמכרות לחומרים כאל בעיה רפואית בה ניתן לטפל, וניתן לעשות זאת באופן ממוקד וישיר, במקום להעביר את המטופל מסע ארוך ומייגע הכולל הפחתות מינון, עם תסמיני גמילה חוזרים ונשנים. תהליך הניקוי מהסם, כולל סם טרמדול (Tramadol), מתבצע תוך מספר שעות בתנאי הרדמה מלאה.

המטופל, תחת הרדמה, עובר תהליך גמילה מטרמדול, כשהוא כלל אינו חש תסמיני גמילה כלשהם, ולאחר הטיפול הוא מתעורר ללא תלות פיזית בחומר. מכאן, המטופל מתאושש לאחר הטיפול וחוזר לביתו ללא תלות.

הטיפול  משלב רפואה מתקדמת, מחקר וגישה חדשנית כלפי תהליך הגמילה, ובכך מצליח להקנות טיפול קצר ויעיל להסרת תלות מוחלטת מסמים אופיאטים ומשככי כאבים.

טרמדול- שאלות ותשובות

התמכרות לתרופה מוגדרת כשימוש בחומר כאשר אין בכך צורך רפואי או כאשר צורכים ממנו מינון גבוה הרבה יותר ממרשם הרופא. ככל שהזמן חולף, כך המכור לתרופה זו ינסה לצרוך כמויות גבוהות יותר ויותר. מאחר ובקרב המכורים כדור טרמדקס נחשב לבעל אפקט קטן יותר, הם עשויים לנסות להסניף, להזריק או לשאוף את החומר במטרה להגיע לאותו אפקט, וזה יכול להיות באמצעות החומר לבדו או באמצעות חומרים נוספים. תסמיני נטילת טרמדקס בכמויות גדולות יכולים להתבטא במספר תופעות לוואי רב כדוגמת בחילות, הקאות, הזעה, גירוד ועצירות. השפעה חמורה נוספת היא יצירת כמות יתר של סרוטונין במוח, ודבר זה עלול לגרום לרעד או לחום, לרגישות לרעשים חזקים או לאורות בהירים, לבלבול ולכאבי שרירים.
טרמדול (או טרמדקס) הינה תרופה ממשפחת האופיואידים, ולמרות שבתחילת דרכה סברו כי מדובר באופיאט מיוחד במינו שאינו גורם להתמכרות, הרי שהמציאות הראתה אחרת: לא רק שמדובר בתרופה ממכרת הנצרכת במטרה להשיג תחושות גופניות דומות מאוד לאלו של מורפיום כדוגמת דיכוי מערכת העצבים והיעדר תחושת כאב, הרי שבחלוף הזמן הגוף מפתח סבילות לחומר, ודבר זה מתבטא בכך שהוא הופך להיות פחות יעיל עקב היחלשות האפקט. במצב זה, נדרשים מינונים גבוהים יותר על מנת להשיג את אותו האפקט וכך נוצרת תלות בחומר הבאה לידי ביטוי בהתמכרות. ראוי לציין, כי למרות שישנן תרופות אופיאטיות ממכרות הרבה יותר מתרופה זו, בישראל יש מכורים רבים לחומר זה. 
שתיהן תרופות אופיאטיות המיועדות לטיפול בכאבים. יחד עם זאת, פנטניל נקשרת בצורה טובה וחזקה יותר אל הרצפטורים האופיואידים במוח ולכן משמשת לטיפול בכאבים חזקים ביותר. כמו כן, מרוב שמדובר בהשפעה חזקה, מדובר על "סם פנאי" בו משתמשים אנשים במטרה לחוש באפקטים פסיכולוגיים וגופניים שונים. מדובר בסם קטלני ביותר הגורם פעמים רבות למוות. טרמדול לעומת זאת, הינה תרופה המיועדת לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים. כמו כן, טרמדקס אינו נחשב לסם קטלני ברמה הזו, אבל במקרי שימוש בו יש פוטנציאל התמכרות גבוה וסכנת חיים.
גמילה מתבצעת במרכז גמילה מסודר, והיא יכולה לכלול את השיטה הרגילה, הממושכת יותר או את שיטת ANR המהירה. האפשרות הראשונה כוללת ירידה הדרגתית במינון היומי של התרופה, וזאת במטרה להימנע ככל הניתן מתסמיני גמילה ולהגיע עד למצב בו הגוף נקי לחלוטין מהחומר. בשלב זה, עשויים להינתן למטופל תרופות אחרות נגד כאבים (במידה והוא סובל מכאבים כרוניים), ובשילוב קבוצות תמיכה וטיפולים פסיכולוגיים, המכור לומד כיצד להימנע ממפגש נוסף עם התרופה שהובילה לתלות מסוכנת. לפי דוח מבקר המדינה, מרבית החולים נכשלים בניסיון הגמילה עקב קושי לשאת בתופעות הגמילה. אלה שמצליחים להשלים את תהליך הגמילה מתמודדים עם דחף לחזור לקחת אופיאטים. לעומת הדרכים הרגילות, טיפול ANR הינו טיפול רפואי המתבצע תוך אשפוז בבית חולים, במהלכו החולה מורדם למספר שעות ובמהלך ההרדמה מקבל החולה תרופות המנקות את הנרקוטיקה וחוסמות את המוח לכל השפעת אופיאטים. תסמיני הגמילה מתרחשים כאשר החולה מורדם ואינו חש בסבל. טיפול הANR מוביל לכך כי החולה ישוחרר לביתו לאחר 36 שעות חופשי מהתלות, חסום לכל השפעת אופיאטים וללא דחף/ כמיהה ובכך החולה חוזר באופן כמעט מיידי לנהל חיי שיגרה.

 

טרמדול

ד"ר אנדרה וייסמן
ד"ר אנדרה וייסמן

ד"ר וייסמן זיהה את השורשים הביולוגיים של התלות באופיואידים, מאז הוא טיפל בהצלחה ביותר מ-24,000 חולים ברחבי העולם הנאבקים בהתמכרות לאופיואידים. לאורך הקריירה שלו, הוא הרצה וחינך אנשי מקצוע בתחום הבריאות בעשרות מדינות ברחבי העולם עד היום.